Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2021

Gösterim: 285

LİSANS ÜSTÜ PROGRAMLARI İNGİLİZCE DİL SINAVI DUYURUSU- OCAK 2022 DÖNEMİ

Sınavın Amacı

2021 - 2022 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisans Üstü Programları Yabancı Dil (İng) Sınavı Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde, 3 Ocak 2022 tarihinde saat 15:00’te yapılacaktır. Üniversitemize bağlı enstitülere başvuru yaparak lisans üstü programlara kayıt olmak isteyen adaylar bu sınava katılabilirler. Sınavdan alınacak puanlar YDS ve YÖKDİL puanlarına eşdeğer olarak kabul edilecektir. Adaylar, başvurularda YDS, YÖKDİL veya bu sınavdan alınan puanlarını sunabilirler. Bu sınava girmek zorunlu değildirAyrıca, bu sınavdan alınan puan bir başka üniversiteye veya kuruma başvuru yapılamaz. 

Sınavın Seviyesi ve İçeriği

Sınav adayların İngilizce yeterlilik seviyesini ölçmektedir. Sınav, B2+ ve C1 seviyelerindeki 80 puanlık çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Ayrıca 20 puanlık bir kompozisyon sorusu yer almaktadır. Her sorunun değeri 2 puan olup kompozisyon 20 puandır.

Sınavda; dinleme, metin okuma, dil bilgisi, kelime bilgisi, günlük yaşamda dilin kullanımı ve yazma becerilerini ölçmeye yönelik sorular yer alacaktır. Sınav yaklaşık olarak 120 dakika sürecektir.

Sınav Başvurusu

Başvurular 10.12.2021-30.12.2021 tarihlerinde internet üzerinde form doldurarak yapılabilir. Başvuru için aşağıdaki linkte yer alan formun bir kez ve eksiksiz olarak doldurulması gerekir. Başvuru yapmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav başvurusu yapmak için tıklayınız: https://forms.gle/RXfFxbxs84oBUBAd9 (Formu doldurabilmek için Google da oturum açmanız gerekecektir.)

Sınavın Uygulanması

Sınav, 3 Ocak 2022 tarihinde uygulanacak olup saat 15:00’de başlayacaktır.

Sınav başladıktan sonra adaylar sınav salonlarına alınmayacaklardır.

Sınava çanta ve cep telefonuyla girilmesi yasaktır.

Sınava; TC Kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya pasaport ile girilebilir. Yabancı uyruklular pasaport, ikamet izin belgesi veya göçmen belgesi ile girebilirler. 

Sınavın ilk 60 dakikası tamamlana kadar adaylar sınavdan çıkamazlar.

Sınav Sonuçları

Sonuçlar; ydyo.bandirma.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

Sınavla ilgili sorularınız için ydyo@bandirma.edu.tr adresine eposta atabilirsiniz.