Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1206

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in Üniversitemizin 2. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Mesajı

Üniversitemizin 2. Kuruluş Yıldönümünü İdrak Ediyoruz…

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri çerçevesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, barındırdığı dinamik unsurlar ile aynı zamanda bir dünya üniversitesi olmayı da hedeflemektedir. Amacımız, zengin tarihi ve kültürel birikime sahip ve jeopolitik olarak önemli bir kavşak olma niteliği taşıyan bir şehirde kurulmuş olan üniversitemizi, uluslararası saygınlığa sahip, bölgemizin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenen, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyduğu bir üniversite yapmaktır.

23 Nisan 2015 tarihinde “Geleceğe Açılan Köprü” sloganı ile kurulan Üniversitemiz bugün 2. kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.
Türkiye’nin en genç devlet üniversitelerinden biri olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin kuruluşunda büyük rol oynayan, bölgemizin önce Fakülte ve Meslek Yüksekokullarına, sonrasında Üniversiteye kavuşması için uzun yıllar boyunca büyük gayret sarf eden siyasetçilerimize, sivil toplum kuruluşları yöneticilerimize, işadamlarımıza ve bölge insanımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Üniversitemizin 24 yıllık birikim ve tecrübeye sahip olan akademik kadrosu, kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen iki yıl içerisinde aramıza yeni katılan akademisyen arkadaşlarımızla birlikte daha da güçlenmiştir.

Üniversitemiz, 230 akademik, 85 idari ve 95 Destek Personel olmak üzere toplam 410 personeli, yaklaşık 10.000 kayıtlı öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Üniversitemizin akademik yapısı içinde;

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi olmak üzere 5 fakülte;
Bandırma Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek Yüksekokulu ve Erdek Meslek Yüksekokulu olmak üzere 4 meslek yüksekokulu ile bir de Yabancı Diller Yüksekokulu eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Ayrıca, lisansüstü eğitim veren Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Gönen Jeotermal Enstitüsü olmak üzere 4 enstitümüz mevcuttur.

982.891,61 m2 arazi ve 40.780 m2 kapalı alanda kurulu olan 6 Yerleşke’de eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Üniversitemizde, 43 önlisans ve lisans programı ile 11 lisansüstü program bulunmaktadır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz bünyesi altında uzun yıllardır yayın hayatına devam eden “Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi”, Türkiye’de akademik dünyaya önemli katkı sağlamaktadır.

Üniversitemiz, eğitim-öğretim ilkelerinde Bologna sürecini temel almaktadır.
Erasmus ve Mevlana Programları çerçevesinde 30 Uluslararası anlaşma yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Farabi Programı çerçevesinde ise 71 üniversitede öğrencilerimiz burslu olarak öğrenim görme olanağına sahiptir.

Kütüphanemiz, Osmanlı Hariciye nezaretine ait 343 adet nadir eser, 15.000 basılı yayın ve 176.000 elektronik kitap ile TÜBİTAK EQUAL’in sağladığı 13 veri tabanından oluşan bir yayın koleksiyonuna sahip bulunmaktadır. Kütüphanemizin abone olduğu veri tabanlarına yerleşkeler içi ve yerleşkeler dışından 7/24 erişim imkânı bulunmaktadır. Kütüphane koleksiyonumuz hızlı bir şekilde gelişmektedir.

250 m2 alanda hizmet vermekte olan kütüphanemiz, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde 1.200 m2 modern çalışma ve sosyal donatı alanından oluşacak yeni yerinde hizmet vermeye başlayacaktır.

Geçtiğimiz iki sene içerisinde en büyük yatırım alanlarımızdan biri de bilişim sistemleri yatırımları olmuştur. Üniversitemizin sunucu, internet ve güvenlik altyapısı tamamlanmış olup, tüm personel ve öğrencilerimize bütün yerleşkelerimizde güvenli, kablosuz internet erişim hizmeti ile sınırsız depolama alanı içeren e-posta hizmeti de sağlanmaya başlanmıştır.
Öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliğini sağlamak amacıyla tüm yerleşkelerimize kamera sistemleri kurulumu gerçekleştirilerek güven içerisinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin devamı sağlanmıştır.

Bilişim alanındaki bu büyük yatırımlara ilave olarak yeni ve modern 2 bilgisayar laboratuvarı yeni eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacaktır.
Bu ay içerisinde dağıtımı yapılacak olan akıllı kimlik kartları ile hem güvenli yerleşke girişleri sağlanacak, hem de yemekhane ve kütüphaneden tek kart ile hizmet alma imkânı sağlanacaktır.

Öğrencilerimize ekonomik açıdan destek olmak amacıyla üniversitemiz birimlerinde kısmi zamanlı çalışma imkânı sağlanmaktadır. Ayrıca gelecek dönemde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı’mız tarafından da öğrencilerimize burs imkânı sağlanması için çalışmalarımız sürdürülmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde kültürel ve sportif faaliyetlerini sürdüren 30 adet öğrenci topluluğumuz bulunmakta ve bunların sayısı her geçen gün artmaktadır.
Birçok spor branşında öğrencilerimize imkân sağlanmaktadır. ÜNİLİG’e 10 branşta katılım sağlayan üniversitemizde, futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, salon sporları, dağ yürüyüşleri vb. spor aktiviteleri ile öğrencilerimizin hem bedensel hem de ruhsal gelişimleri desteklenmektedir. 10.000 metrekarelik kapalı spor salonumuzun temelinin Eylül-Ekim aylarında atılması planlanmaktadır.

Sevgili öğrencilerimiz üniversitemizin varlık sebebidir. Bu nedenle onlar için her şeyin en güzelini oluşturmak birinci önceliğimizdir. Bu amaçla Üniversitemizin yeni oluşturulacak merkez yerleşkesinin tasarımı için ulusal düzeyde “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması” düzenlenmiştir. 6 Mayıs 2017 tarihinde sonucu açıklanacak yarışma neticesinde ülkemizde örnek olarak gösterilecek bir yerleşke inşa etmeyi amaçlamaktayız. Bu yıl içerisinde de “Merkezi Derslik”, “Öğrenci Yaşam Merkezi” ve “Kapalı Spor Salonu”muzun ihaleleri yapılarak inşaatlar hızlı bir şekilde başlatılacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri çerçevesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, barındırdığı dinamik unsurlar ile aynı zamanda bir dünya üniversitesi olmayı da hedeflemektedir. Amacımız, zengin tarihi ve kültürel birikime sahip ve jeopolitik olarak önemli bir kavşak olma niteliği taşıyan bir şehirde kurulmuş olan üniversitemizi, uluslararası saygınlığa sahip, bölgemizin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenen, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyduğu bir üniversite yapmaktır.

Üniversitemizin seçkin akademik kadrosu, idari personeli ve kıymetli öğrencileri ile hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Bu vesile ile özveriyle çalışan çok kıymetli mesai arkadaşlarımıza, akademik ve idari personelimize ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Başarılarımız beraber ve ortaktır.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ailesi olarak daima birlikte yürümek dileği ve başarılı yarınlar temennisiyle üniversitemizin kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör